Створено перший кольоровий 3D-сканер органів людини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено перший кольоровий 3D-сканер органів людини

Технології&Авто
577
Медичні рентгенівські сканери застрягли в чорно-білій епосі. Зміна контрасту може допомогти лікарям визначати переломи кісток і багато іншого, але більш детальна і кольорова інформація зможе допомогти їм виявляти інші проблеми зі здоров’ям.
Mars Bioimaging, компанія із Нової Зеландії, розробила біосканер MARS spectral CT, який може видавати повнокольорові тривимірні зображення кісток, м’язів і інших внутрішніх органів людини. Це працює завдяки чіпу Medipix3 від Європейської організації ядерних досліджень CERN, який використовується у Великому адронному колайдері.
При описі свого винаходу Mars Bioimaging каже, що це як стрибок від чорно-білої фотографії до кольорової. У традиційній томографії рентгенівські промені проходять крізь людину, а їх інтенсивність вимірюється на виході.
Після аналізу спектроскопічних даних створюється тривимірне кольорове зображення всього, що було в полі зору 3D-сканера.
Поки якість таких зображень неідеальна і схоже на те, що хтось зліпив глиняну модель нутрощів. Але в майбутньому чіткість покращиться, клінічні випробування повинні початися в найближчі кілька місяців у Новій Зеландії, сканер використовуватиметься для діагностування ортопедичних і ревматологічних хворих.
За матеріалами:
Технот
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас