Пристрасті по "Північному потоку-2": Трамп назвав Німеччину заручником РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пристрасті по "Північному потоку-2": Трамп назвав Німеччину заручником РФ

Енергетика
649
Президент США Дональд Трамп, який раніше закликав союзників по НАТО збільшити військові витрати, виступив з різкою критикою країн альянсу, які схвалили будівництво газопроводу “Північний потік – 2”.
Виступаючи перед журналістами до робочого сніданку з генсеком НАТО в Брюсселі, він особливо різко критикував Німеччину, назвавши її заручником Росії.
“Німеччина повністю контролюється Росією. Після будівництва нового трубопроводу понад 70% поставок природного газу будуть надходити з Росії”, – заявив він.
“Ми повинні захищати вас, а ви віддаєте мільярди доларів Росії, – продовжив він. – Німеччина знаходиться у них (Росії) в заручниках. Ми безперечно повинні звернути на це увагу”.
Він також заявив, що реалізація проекту “Північний потік -2” повністю неприйнятна для США.
“Німеччина платить мільярди і мільярди доларів на рік Росії, а ми захищаємо цю країну від Росії. Це абсолютно неприйнятно. Вони будують газопровід, мета якого – платити мільярди доларів Росії, – сказав Трамп генсеку альянсу. – НАТО повинна щось із цим зробити, хоча я не знаю, що ви можете зробити”.

Довідка Finance.ua

  • У січні 2018 року компанія Nord Stream 2 AG, яка є основним оператором газопроводу, заявила, що Німеччина дозволила будівництво газопроводу “Північний потік – 2”.
  • На початку травня почали будувати російський “Північний потік – 2”. Німеччина вже видала всі необхідні з її боку дозволи для будівництва цього газопроводу, таке ж рішення прийняли Фінляндія і Швеція.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас