Водії на "єврономерах" заблокували центр Києва і погрожують перекрити дороги до аеропортів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водії на "єврономерах" заблокували центр Києва і погрожують перекрити дороги до аеропортів

Технології&Авто
6444
Центр Києва сьогодні вранці, 11 липня, перекрили водії автомобілів на єврономерах.
На даний момент вулиця Грушевського, від станції метро “Арсенальна” до Кабміну, майже повністю перекрита автомобілями. Тут присутні близько 1000 транспортних засобів на єврономерах.
Учасники акції мітингують перед будівлею Верховної Ради. За порядком стежить близько 400 поліцейських.
Автомобілісти вимагають від уряду знизити податкове навантаження при ввезенні іномарок в Україну. Основна акція пройде в урядовому кварталі, але, за словами автомобілістів, не виключено блокування доріг до аеропортів Бориспіль і Київ.
Варто зазначити, що центр столиці вже завмер у заторах. Нагадаємо, для вирішення проблеми автомобілів на європейській реєстрації хочуть використовувати молдавський досвід, як заявляла голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.
Раніше власники авто на єврономерах обіцяли провести під будівлею Кабінету Міністрів України і Верховної Ради масштабну акцію протесту. Організатори попереджали, що виведуть людей проти “каральної” постанови Кабінету Міністрів, яка дозволяє відбирати у власників нерозмитнені автомобілі.

Поліції дали доступ до митних баз, за якими вони зможуть виявляти автомобілі на єврономерах з перевищеними строками тимчасового ввезення. А щоб підвищити ефективність служб, поліцейським дозволили цілодобово чергувати на митних постах, щоб контролювати роботу колег. Що в теорії має звести до мінімуму спроби дати хабар митнику, щоб той не помітив прострочену євробляху.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас