Airbus створить новий марсохід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Airbus створить новий марсохід

Технології&Авто
243
Компанія Airbus підписала з Європейським космічним агентством (ЄКА) 5,2 мільйонний контракт на розробку марсіанського ровера, який зможе зібрати зразки марсіанського ґрунту, раніше поміщені в титанові пробірки та призначені для відправки назад на Землю.
Про це 6 липня оголосив голова британського Міністерства науки, досліджень та інновацій Сем Джиима.
Улітку 2020 року аерокосмічне агентство NASA планує відправити на Марс ровер, призначений для дослідження стародавнього середовища на планеті.
За допомогою дрилі, встановленої на рухомій руці, апарат збере зразки місцевого ґрунту в титанові пробірки. Близько 30 з них буде заховано у визначених місцях для наступних місій, які зможуть доставити зразки на Землю для лабораторного аналізу.
Завдяки цьому аналізу дослідники зможуть знайти сліди стародавнього життя на Марсі, а також визначити можливі небезпеки для майбутніх пілотованих місій на планету.
Головним завданням апарату буде збирання титанових пробірок. Для цього він повинен вміти дистанційно виявляти їх, самостійно добиратися до цілі, піднімати за допомогою роботизованої руки пробірки і ховати їх в камеру зберігання.
Крім того, марсоходу доведеться кожен день самостійно будувати маршрут.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас