У держбанків закінчуються гроші на "теплі" кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У держбанків закінчуються гроші на "теплі" кредити

Фондовий ринок
545
Державні українські банки в липні-серпні вичерпають можливості кредитування за програмою “теплих кредитів”.
Про це йдеться в повідомленні Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.
“В цьому році вже в червні деякі банки досягли ліміту видачі “теплих кредитів”, враховуючи обсяги передбаченого відшкодування. За прогнозами агентства, в найближчий час (липень-серпень) державні банки вичерпають можливості кредитування за всіма напрямками програми”, – вважають в Держенергоефективності.
Як пояснюють в агентстві, це пов’язано з високою затребуваністю програми серед населення й ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків).
З моменту відновлення дії програми в квітні було відшкодовано близько 105 млн грн. Зокрема, 85 млн гривень виплачені домогосподарствам, які утеплили будинки. Сума компенсації ОСББ склала понад 19 млн грн, ще 870 тис. грн перераховано особам, які встановили негазові котли.
В 2018 році за програмою “теплих кредитів” передбачено виділення 190 млн грн на підтримку ОСББ, 202,2 млн. гривень – на підтримку індивідуальних домогосподарств та 7,7 млн грн – на підтримку домогосподарств, які вирішили встановити негазові котли.
Кредити за програмою стимулювання енергоефективних заходів реалізуються через державні банки – Приватбанк, Ощадбанк, Укргазбанк, Укрексімбанк.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас