Ціни на продукти в Україні регулюватиме держава - законопроект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на продукти в Україні регулюватиме держава - законопроект

Казна та Політика
1848
Народні депутати намагаються воскресити систему державного регулювання цін на соціально важливі продукти харчування. Відповідні пропозиції містить законопроект №8569, поданий групою парламентарів до Верховної Ради 6 липня 2018 року.
У пояснювальній записці до документа автори звертають увагу своїх колег на той факт, що після скасування державного нагляду за цінами 1 липня 2017 року в Україні відзначається різке зростання вартості продуктів.
Так, минулого року, за даними асоціації постачальників роздрібних мереж, продуктові ціни зросли на 17,7%. Ще «плюс» 14% очікують від цін в році нинішньому. Звинувачувати в цьому, вважають депутати, треба не курс долара, а відсутність уваги уряду до цієї проблеми. Адже незважаючи на збільшення мінімалки, жити українцям простіше не стало.
А тому пропонують встановити контрольовану торгову націнку на низку продуктів харчування і обмежити її рамками від 5% до 15% – конкретний рівень по кожній позиції визначить Кабмін. І тут же виписують повний перелік продуктів, до яких варто застосовувати норму:
Борошно пшеничне вищого ґатунку; хліб, хлібобулочні вироби з борошна пшеничного та житнього простої рецептури; макаронні вироби; крупи; рис; яловичина, крім безкісткового м’яса; свинина, крім безкісткового м’яса; м’ясо птиці, курятина; варена ковбаса; молоко коров’яче, масло вершкове; сир; яйця курячі; олія соняшникова; цукор.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас