Ілон Маск створив підводний човен з труби від ракети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск створив підводний човен з труби від ракети

Технології&Авто
667
Ілон Маск опублікував відео випробувань невеликого підводного човна. Корпус розрахованої на одну людину міні-субмарини зроблений з легкої труби, що використовуэться для перекачування рідкого кисню в ракетах Falcon: під водою її легко зможуть пересувати два дайвери.
Передбачається, що підводний човен будуть використовувати для порятунку дітей, які зникли в тайському печерному комплексі Тхам Луанг Нанг Нон 23 червня. Випробування пройшли в басейні однієї зі шкіл Лос-Анджелеса, повідомляється в твіттері Маска.
Ілон Маск створив підводний човен з труби від ракети
Маск, який висловив упевненість в тому, що тайський уряд контролює ситуацію, все ж запропонував кілька варіантів, серед яких – використання бурильних машин його компанії The Boring Company (в серпні вона отримала дозвіл на будівництво тунелю в Лос-Анджелесі) й відкачування води з печери з допомогою спеціального насоса. Шостого липня він відправив у Таїланд інженерів SpaceX і The Boring Company, а наступного дня повідомив, що основний спосіб вирішення проблеми, який Маск може запропонувати на даний момент, – будівництво дуже малого підводного човна.
За задумом Маска, для створення подібної міні-субмарини можна взяти легкі й міцні труби, що використовуються для перекачування рідкого кисню в ракетах Falcon: човен маэ бути “досить легким для перенесення двома дайверами” і “досить маленьким, щоб пролізти у вузькі щілини”.

Довідка Finance.ua

  • 23 червня в провінції Чіанграй на півночі Таїланду в популярній серед туристів печері Кхао Луанг зникли 12 підлітків футболістів і їхній тренер. Вони були знайдені 2 липня, через дев’ять днів після зникнення. Пошуково-рятувальні роботи були ускладнені через підняття рівня води і бруд.
  • Зазначалося, що діти можуть залишитися в печері на кілька місяців, оскільки печера регулярно затоплюється під час сезону дощів, який триває до вересня – жовтня.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас