Суд забрав у Фірташа майно Запорізького титано-магнієвого комбінату - САП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд забрав у Фірташа майно Запорізького титано-магнієвого комбінату - САП

Фондовий ринок
521
Госпсуд Запорізької області задовольнив позов керівника САП Назара Холодницького і вирішив повернути майно Запорізького титано-магнієвого комбінату (ЗТМК) державі.
Про це повідомляє в Facebook прес-служба САП.
Зокрема, рішення передбачає розірвання договору про заснування ТОВ “Запорізький титано-магнієвий комбінат” № 85 від 22 лютого 2013 року, укладеного Фондом державного майна України і компанією Tolexis Trading Limited в повному обсязі.
У САП нагадали, що Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою до Господарського суду міста Києва в 2016 році було подано позовну заяву з вимогою розірвання договору про заснування товариства з обмеженою відповідальністю “Запорізький титано-магнієвий комбінат”.
Встановлено, що у 2013 році на виконання постанови Кабінету Міністрів України, за результатами проведеного конкурсу, Фондом державного майна України з переможцем – офшорною компанією Tolexis Trading Limited (Кіпр), яка входить до групи компаній DF Group бізнесмена Дмитра Фірташа, з метою нібито залучення інвестицій на впровадження сучасних прогресивних технологій і створення високорентабельного виробництва, укладено договір про заснування ТОВЗТМК”.
Згідно з досягнутими домовленостями, ФДМ України в статутний капітал новоствореного суб’єкта переданий цілісний майновий комплекс комбінату, який раніше перебував в управлінні Державного підприємства “ЗТМК”, зазначили в САП.
Там також зазначили, що “в подальшому ці кошти виведені з України шляхом перерахування на рахунки офшорних фірм”. “При цьому на модернізацію виробництва, яка була головною метою створення підприємства з недержавною часткою, фактично було направлено тільки 20 млн грн”, – зазначили в прокуратурі.
Тому, з огляду на свідоме невиконання інвестором взятих на себе зобов’язань, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою ініційовано розірвання вищевказаного договору про заснування ТОВЗТМК” і повернення комбінату повністю в сферу державного управління.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас