В Узбекистані легалізували криптовалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Узбекистані легалізували криптовалюту

Фінтех і Картки
491
В Узбекистані узаконили блокчейн-технології, криптоактиви і майнінг. Президент країни Шавкат Мирзійоєв підписав постанову «Про заходи щодо розвитку цифрової економіки в Республіці Узбекистан.
У зв’язку з цим, президентом були визначені найважливіші завдання розвитку цифрової економіки для подальшого вдосконалення систем державного управління та умов для впровадження і розвитку інновацій.
До них входять: впровадження і розвиток обороту криптоактивів, майнінгу, смарт-контрактів і блокчейна для розвитку інвестиційної та підприємницької діяльності.
Зокрема, Узбекистан визначає пріоритетними напрямами:
-Підготовку кваліфікованих кадрів у сфері розробки та використання блокчейна
-Всебічний розвиток співробітництва з міжнародними та зарубіжними організаціями у сфері блокчейн-технологій і залучення закордонних фахівців
-Створення необхідної правової бази для впровадження блокчейна з урахуванням передового досвіду зарубіжних країн.
-Забезпечення тісної взаємодії держави і приватного бізнесу в сфері впровадження технологій для подальшого розвитку цифрової економіки.
Обіг криптовалют буде підпорядковуватися спеціальним нормативно-правовим актам. Всі операції, пов’язані з купівлею-продажем крипто-активів, не оподатковуються, а отримані доходи не будуть включатися в оподатковувану базу.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас