Київрада має намір створити інформаційно-аналітичну систему для електронних рецептів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада має намір створити інформаційно-аналітичну систему для електронних рецептів

Казна та Політика
134
Київська міська рада має намір створити інформаційно-аналітичну систему “Електронний рецепт Києва”.
Про це повідомила прес-служба відомства.
Відповідний проект рішення погоджений на засіданні комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціального захисту 4 липня.
Основними перевагами електронного рецепта є усунення необхідності ручного виписування рецептів лікарем, що дозволить уникнути проблем, пов’язаних з незрозумілим почерком лікаря, недостатньою кваліфікацією, випадковими помилками. Крім того, впровадження електронного рецепта дозволить прискорити доставку рецептів в аптеку, контролювати їх відпускання та оплату пільгових рецептів, оперативно зібрати інформацію про обіг лікарських засобів, зазначено в повідомленні.
У разі затвердження Київською міською радою даного проекту рішення, департамент охорони здоров’я має протягом місяця розробити технічні вимоги на створення інформаційно-аналітичної системи “Електронний рецепт Києва”.
Крім того, у відомстві також підкреслили, що в даний час столиця вже ухвалила всі необхідні рішення для запровадження електронної медицини в комунальному секторі.
Як повідомлялося, в квітні 2018 року Міністерство охорони здоров’я затвердило зміни до правил виписування рецептів на лікарські засоби та вироби медичного призначення з метою закріплення на нормативно-правовому рівні можливості виписування і відпуску електронних рецептів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас