Україна відновила пошуки нафти і газу в Чорному морі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна відновила пошуки нафти і газу в Чорному морі

Енергетика
380
Українське науково-дослідне судно “Шукач” розпочинає роботи з пошуку нафти і газу на Північно-західному шельфі Чорного моря. Про це у Facebook повідомив в. о. голови Держгеонадр Олег Кирилюк.
За його словами, “Шукач” є унікальним судном для виконання сейсморозвідувальних робіт як звичайної середньочастотної і високочастотної модифікації. Судно оснащено двигунами з низьким рівнем шуму, що дозволяє забезпечити високу якість сейсмічного матеріалу і його геологічну інформативність.
Роботи пройдуть протягом п’ятнадцяти днів в районах Кілійського-Зміїного уступу і Криловського прогину. Дослідження будуть проводиться на 7 тис. км шельфу.
Кирилюк відзначив, що південний регіон України є найменш вивченим і одним з найбільш перспективних для видобутку вуглеводнів. Шельф Чорного моря освоєно всього на 4%. Вчені вважають, що запаси газу можуть скласти не менше нііж 40 млрд куб. м газу на площі 7 тис. кв. м.
Підприємство «Причорномор ДРГП» планує провести комплексні геофізичні і геохімічні дослідження, щоб підготувати перспективні об’єкти до пошуково-розвідувального буріння.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас