В аеропорту Сіднея замість паспортів будуть використовувати розпізнавання облич — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В аеропорту Сіднея замість паспортів будуть використовувати розпізнавання облич

Світ
189
Цього тижня деякі пасажири міжнародного аеропорту в австралійському Сіднеї стануть учасниками програми, яка має на меті замінити паспорт перевіркою обличчя.
Клієнти компанії Qantas Airways будуть мати можливість пройти реєстрацію, перевірку багажу і вихід на посадку, не пред’являючи паспорт.
Рішення допустити до тестів реальних пасажирів передбачає, що система працює нормально. Тривалість тестового періоду — 3 місяці, за результатами яких ухвалять рішення про майбутнє підходу. Якщо все пройде успішно, розгортання системи безконтактної ідентифікації планується в березні 2019 року.
“В майбутньому не буде жонглювання паспортами і сумками при реєстрації, нам не доведеться копатися в кишенях і смартфонах, щоб показати посадковий талон”, – розповів генеральний директор аеропорту Джефф Калберт.
На систему Seamless Traveller, яка в перспективі дозволить значною мірою відмовитися від звичного паспортного контролю і черг, буде виділено $94 мільйони протягом п’яти років.
“Qantas також планує пропонувати клієнтам лайнерів “більш персоналізований досвід”, заснований на розпізнаванні обличчя. Я поняття не маю, що це означає, але ми вже поцікавилися у представників Qantas”, – підсумовує журналіст Gizmodo Ретт Джонс.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас