У Китаї розробляють "розумну" ракету, яка зможе полагодити себе в польоті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї розробляють "розумну" ракету, яка зможе полагодити себе в польоті

Технології&Авто
1097
Китайські інженери працюють над проектом “розумної” ракети, яка здатна саму себе лагодити і задавати курс польоту.
Ракета, яка розробляється Китайською академією космічних технологій, буде здатна самостійно сприймати зовнішні фактори, оцінювати обстановку, задавати цілі і вносити корективи в план польоту.
Вона буде обладнана відновлюваною енергосистемою, яка зможе повторно вмикатися і вимикатися. З урахуванням своєї польотної місії і своєї потужності, а також навколишнього середовища ракета може самостійно визначити кращий план польоту з метою виконати свою місію.
Остаточною метою запуску ракети буде вихід на намічену орбіту. У разі нефатальної несправності, наприклад, за відсутності вибуху або пошкоджень структурного характеру, “розумна” ракета здатна самостійно реагувати і внести корективи для вирішення проблем, включаючи вихід на спеціальну орбіту для порятунку і повернення на базу з мінімальними втратами.
“Якщо виникли проблеми з двигуном, звичайна ракета може не впоратися із завданням, загрожуючи впасти на землю або зіткнутися з чимось”, – зазначив головний проектувальник “розумної” ракети Гао Лей.
Інший проектувальник, Шан Тен, також зазначив, що запуск “розумної” ракети повинен бути дешевшим і всі ракети-носії, що перебувають в активній експлуатації, мають бути модернізовані в майбутньому для адаптації до “розумних” ракет.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас