Європарламент затвердив нові правила в'їзду в Шенген — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент затвердив нові правила в'їзду в Шенген

Світ
1876
Європейський парламент схвалив створення нової Європейської системи авторизації та інформації про подорожі (ETIAS) для поїздок у Шенгенську зону.
Про це йдеться в повідомленні на сайті ЄП.
“Громадяни країн, що не є членами ЄС, які звільнені від візових вимог, повинні отримати дозвіл перед поїздкою в ​​ЄС згідно з новими правилами, підтриманими парламентом у четвер”, – йдеться в повідомленні.
Нова система, яка почне працювати в 2021 році, дозволить проводити додаткові перевірки безвізових мандрівників, а також осіб, які можуть являти небезпеку, нелегальних мігрантів або осіб з епідемічним ризиком.
Громадяни більш ніж 60 країн і територій, звільнених від візових вимог для в’їзду в ЄС, включаючи Україну, повинні будуть заповнити електронну форму до своєї подорожі і внести особисті дані (включаючи ім’я, дату і місце народження, стать і національність), інформацію про документ для подорожей (дійсність, країна видачі), домашню адресу та контактну інформацію, а також вказати європейську країну першого в’їзду.
Авторизація для подорожей коштуватиме 7 євро – безкоштовно для мандрівників у віці до 18 років та осіб старше 70 років. Вона буде дійсна три роки або до закінчення строку проїзного документа.
Заявник також повинен буде інформувати владу про будь-які вироки за серйозні кримінальні злочини (такі як тероризм, сексуальна експлуатація дітей, торгівля людьми, наркотиками, вбивства і зґвалтування), про перебування в конкретних зонах війни або конфліктів і будь-які попередні адміністративні рішення, які передбачають виїзд з країни протягом останніх 10 років.
Кожна заявка буде автоматично перевірена у всіх відповідних базах даних, щоб визначити, зокрема, чи не був використаний загублений або вкрадений проїзний документ, а також чи не виданий ордер на арешт. Переважна більшість заявників отримають дозвіл практично миттєво.
Якщо при перевірці буде позитивна відповідь на будь-яке запитання про кримінальні справи, поїздки в зони конфліктів і наказ про виїзд з країни, дані будуть перевірені вручну і буде оцінюватися ризик безпеки, міграції або епідемії.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас