У Android виявили уразливість у безпеці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Android виявили уразливість у безпеці

Технології&Авто
562
Дослідниками виявлена уразливість в безпеці пристроїв на базі ОС Android, випущених з 2012 року, — повідомляється в доповіді дослідників.
«Дірці» в безпеці дали назву RAMpag.
Відповідно до опису, RAMpage порушує ізоляцію між різними програмами й операційною системою. Хоча зазвичай у додатків немає дозволу на читання даних інших програм, шкідливий додаток може проексплуатувати RAMpage, отримати права адміністратора і доступ до контенту на пристрої, в тому числі до паролів, збережених в браузері, або менеджера паролів, особистих фотографій, електронних листів, повідомлень, робочих документів та ін.
Уразливість RAMpage була виявлена в підсистемі ION — драйвер пам’яті, що використовується в Android, починаючи з версії 4.0 Ice Cream Sandwich. В даний час дослідники перебувають у процесі вивчення уразливості. На їхню думку, проблема поширюється на Android-гаджети, але може зачіпати і пристрої Apple, домашні комп’ютери і хмарні сервери.
Фахівці протестували атаку тільки на смартфоні LG4, але впевнені, що уразливість потенційно поширюється на пристрої, що поставляються з пам’яттю LPDDR2, LPDDR3 або LPDDR4, тобто практично усі мобільні пристрої, що вийшли з 2012 року.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас