Viber планує запустити свою криптовалюту в Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Viber планує запустити свою криптовалюту в Росії

Фінтех і Картки
310
Материнська компанія месенджера Viber – японська Rakuten Inc. – вивчає російське законодавство у сфері криптовалют і розраховує запустити свою криптовалюту на базі месенджера в Росії в 2019 році.
Про це розповів журналістам голова Viber Джамел Агауа.
Про плани Rakuten запустити свою криптовалюту Rakuten Coin на базі існуючої програми лояльності було оголошено в лютому цього року.
“Наша материнська компанія Rakuten працює над створенням Rakuten Coin – криптовалюти, яка підтримується всією екосистемою Rakuten”, – сказав Агауа, уточнивши, що запуск в Росії може відбутися в 2019 році.
За його словами, криптовалюта Rakuten Coin з’явиться в гаманці Viber і її можна буде обміняти на рублі, долари і євро. CEO месенджера зазначив, що зараз фахівці компанії вивчають російське законодавство у сфері криптовалют.
Голова Viber розповів, що, швидше за все, Rakuten Coin можна буде використовувати для оплати покупок через гаманець Viber. Можна буде обміняти криптовалюту на рублі і перевести на рахунок в банк – поки що не зрозуміло: як зазначив Агауа, це буде залежати від законодавства РФ. Крім того, для запуску потрібно отримати відповідну ліцензію ЦБ, уточнив він.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас