Sony запускає послугу «дрон на прив'язі»: 100 метрів кабелю і камера 4K — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony запускає послугу «дрон на прив'язі»: 100 метрів кабелю і камера 4K

Фондовий ринок
1089
Компанія Sony Business Solutions і СП AeroSense з 17 липня активує послугу з надання в оренду дронів з дротовим живленням. Сервіс AEROBO on Air буде розрахований на широке коло бізнесу і потреб з боку муніципальних і державних органів. Аерофотозйомка, жива трансляція заходів, спостереження, оцінка сільськогосподарських насаджень і багато іншого, що вимагає погляду зверху і з боку, – все це можна буде здійснити за допомогою нового сервісу Sony.
Важливою відмінністю нового сервісу, як вже сказано вище, стане використання дронів з дротовим живленням. Модель дрона AS-MC03-T зможе піднятися на висоту до 100 метрів і провисіти там до 6 годин. Дрони на акумуляторах можуть забезпечити близько 20 хвилин автономного польоту. За цим параметром пропозиція Sony зможе набагато перекрити можливості автономних дронів, хоча зона спостереження буде істотно обмежена. При цьому важливо розуміти, що кабель не дозволить далеко відхилитися від вертикалі, оскільки провисання призведе до небезпеки за що-небудь ним зачепитися.
Що стосується вбудованої в дрон камери, то це модель FCB-ER 8530, здатна знімати відео з якістю 4K. Відеосигнал також передається по кабелю, що дозволяє вести трансляцію на постійно високій швидкості без провалів і затримок. Керують дроном два оператори. У складі сервісу компанія надає послуги двох операторів на кожен дрон, хоча не забороняє просто орендувати дрони, якщо у зацікавленої сторони є свій сертифікований оператор.
Розробкою дронів мобільний підрозділ Sony зайнявся в 2015 році. Для цього разом з компанією ZMP було створено спільний підрозділ AeroSense. Вже на той час Sony не приховувала, що планує створити мережу з надання послуг спостереження за допомогою дронів. Щоправда, ставка на автономні рішення поки що себе не виправдовує. Для тривалих польотів вони все ще не годяться. Зате «дрони на прив’язі» зможуть закрити пролом на напрямку, де потрібний тривалий огляд на обмеженій ділянці місцевості. Втім, що заважає встановити диспетчерський пункт у мікроавтобусі і роз’їжджати по околицях? В небо можна піднятися скрізь, де над головою немає дахів, лісу або дротів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас