Названо галузі, які обрані для тіснішої інтеграції України в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо галузі, які обрані для тіснішої інтеграції України в ЄС

Казна та Політика
380
За словами віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, для подальшої більш тісної інтеграції з ЄС обрано чотири галузі: інтеграція України до енергетичного, в першу чергу газового ринку ЄС, поглиблене співробітництво у сфері цифрової економіки, співробітництво у сфері юстиції, свободи та безпеки, а також активізація взаємодії у сфері митної співпраці та технічного регулювання.
Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що імплементація Угоди призвела до якісних змін в житті країни, як у секторальному, так і у горизонтальному вимірах.
Зокрема, серед горизонтальних змін – збільшення обсягів експорту України до країн ЄС у 2017 році до 40,5% та імпорту ЄС до України до 41,9%.
Між Україною та країнами ЄС вже діє єдине правове поле діяльності компаній на основі принципів та вимог права ЄС.
Запроваджено систему ринкового нагляду за принципами, що існують в європейських країнах. Затверджено та розпочато реалізацію комплексного Плану заходів з виконання Угоди, яке дозволило визначити вузькі місця процесу європейської інтеграції в цілому.
Цей аналіз допоміг сформувати чітку дорожню карту урядово-парламентської взаємодії, визначити спільні з ЄС пріоритети виконання Угоди та належним чином організувати роботу як всередині міністерств, так і міжвідомчу координацію.
Говорячи про секторальні зміни, Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила, що найбільш значні успіхи простежуються в освітньому та фінансовому секторах, енергетиці, енергоефективності та підприємництві, удосконаленні нормативно-правової бази з питань банківського регулювання та нагляду.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас