У Мін'юсті роз'яснили нововведення в законі про аліменти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мін'юсті роз'яснили нововведення в законі про аліменти

Казна та Політика
790
Згідно з новим законом № 8296, ухваленим Верховною радою у вівторок, 3 липня, мінімальний розмір аліментів збільшується до прожиткового мінімуму.
Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко в Twitter.
“Згідно з новим законом, мінімальний розмір аліментів збільшується до прожиткового мінімуму. Ще одна новація – якщо аліменти не сплачуються більш ніж рік, то їх розмір збільшується на 20%. Якщо борг понад 2 роки – на 30%, понад 3 роки – на 50%”, – написав Петренко.
Міністр також додав, що серед новацій другого пакету законодавчої ініціативи, що отримала назву “Чужих дітей не буває”, є збільшення мінімального розміру аліментів, посилення санкцій проти боржників, європейська норма щодо виїзду дитини за кордон, податкові пільги за відповідальне батьківство.
Нагадаємо, депутати Верховної ради підтримали у другому читанні законопроект №8296 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання”.
Зокрема, для посилення відповідальності за несплату аліментів, з метою захисту хворих дітей, проектом пропонується зменшення сукупного розміру заборгованості за несплату аліментів до трьох місяців для призначення суспільно корисних робіт.
У разі повторного вчинення протягом року адміністративного правопорушення, пов’язаного з несплатою аліментів, передбачається застосування адмінстягнення у вигляді суспільно корисних робіт на термін від 240 до 360 годин.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас