В Японії збираються змінити правила регулювання криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії збираються змінити правила регулювання криптовалют

Фінтех і Картки
540
Як повідомляє місцеве ЗМІ Sankei, японський фінансовий регулятор Агентство фінансових послуг (FSA) розглядає можливість зміни регулювання криптовалют.
Повідомляється, що FSA розглядає можливість регулювання криптовалют відповідно до Закону про фінансові інструменти та біржах (FIEA) замість чинної підстави – Закону про платіжні послуги. Згідно Sankei, це означає, що криптовалютним біржам доведеться змінити механізм захисту коштів клієнтів. FIEA зобов’язує компанії, які працюють з цінними паперами, зберігати і управляти коштами і цінними паперами клієнтів, такими як акції, окремо від корпоративних активів.
Згідно з чинним законодавством, криптовалюти юридично є засобом платежу, таким як, наприклад, електронні гроші. Якщо FSA почне регулювати криптовалютні біржі і обмінники в рамках FEIA, криптовалюти будуть розглядатися як фінансовий продукт. FIEA також відкриє можливість впровадження похідних від криптовалют, таких як біржові фонди (ETF).
Sankei пише, що злом Coincheck на початку цього року, в результаті якого зловмисникам вдалося викрасти 523 мільйони доларів, вплинули на рішення FSA розглянути іншу підставу для регулювання криптовалют. Після злому FSA приступила до перевірок на 15-ти криптовалютних біржах і обмінниках, де виявила безліч недоліків у сфері безпеки і регулювання.
Раніше в цьому місяці Асоціація бірж віртуальних валют Японії (JVCEA) оголосила про введення нових правил. Нові правила мають сприяти поліпшенню стандартів по боротьбі з відмиванням грошей, а також вводять заборону на роботу з анонімними криптовалютами, такими як Monero і Zcash.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас