Більш ніж половина грошових переказів з Росії потрапляє в Україну неофіційно - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більш ніж половина грошових переказів з Росії потрапляє в Україну неофіційно - НБУ

Казна та Політика
866
2/3 грошових переказів, які приватні особи відправили з Росії в Україну в I кварталі, потрапили в нашу країну за неофіційними каналами.
Такі дані наводить Національний банк у статистичному звіті про обсяг і географію переказів українців.
Так, за даними відомства, за три місяці 2018 року українці з Польщі переказали $865 млн. Більше з цієї країни переказували тільки в III кварталі 2017-го. Втім, дивує зовсім не глибина грошового потоку, який заробітчани надсилають в Україну, а канали передачі коштів.
За даними НБУ, тільки $46,2 млн. потрапили в Україну за офіційним каналам (банківські та міжнародні системи експрес-переказів). За цим показником Польща опинилася лише на 9-му місці серед всіх країн, звідки до нас надходять значні обсяги переказів фізосіб.
Лідером рейтингу «офіційності» виявилися США – $192 млн, переказані звідти в Україну, опинилися у нас офіційно. А ось з $300 млн. приватних переказів з Росії тільки $90 пройшли банківські установи та системи переказів.
Сумарно в Україну приватні особи відправили $2,6 млрд. Офіційними каналами при цьому пройшли менше ніж половина переказаних коштів – $1,16 млрд.
Найбільше валюти українці переказують з Польщі, Росії, США, Чехії та Італії. З цих п’яти держав в першому кварталі в нашу країну зайшли $1,65 млрд.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас