Азаров остаточно програв право на українську пенсію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров остаточно програв право на українську пенсію

Казна та Політика
800
Екс-прем’єр-міністр України Микола Азаров не зміг відновити собі через суд пенсійні виплати за рахунок українського бюджету, — випливає з рішення колегії Верховного суду, оприлюдненого в Єдиному реєстрі судових рішень.
Таким чином, вища судова інстанція країни не задовольнила позов екс-чиновника, і він остаточно позбавлений права отримувати пенсійні виплати в Україні.
«У задоволенні заяви ОСОБА_1 (Миколи Азарова – Ред.), який діє через представника – ОСОБА_2 (адвоката Олександра Хоменка – Ред.), відмовити», – випливає з тексту рішення колеги суддів ВСУ.
Нагадаємо, у своєму позові Азаров оскаржував дії Пенсійного фонду України про припинення нарахувань і виплати йому української пенсії.
Крім того, соратник Януковича мав намір через суд змусити ПФУ відновити виплати і здійснювати їх через відділення «Укрпошти» за місцем реєстрації.
Також у своїй позовній заяві екс-прем’єр просив Верховний суд скасувати попереднє рішення суду, який не визнав незаконними дії Пенсійного фонду, а лише зобов’язав розглянути його заяву про відновлення виплат.
Але колегія суддів ВСУ не погодилася з доводами Азарова щодо інших справ і визнала, що підстав для перегляду рішення про ненарахування пенсії на даний момент немає.
Як випливає з вердикту суду, постанова ВСУ є остаточною і оскарженню не підлягає. Але водночас, як випливає з документа, судове провадження може бути відновлено «зі стадії, на якій воно було зупинено».
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас