Автобуси і маршрутки змусять вказувати вільні пільгові місця на табло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автобуси і маршрутки змусять вказувати вільні пільгові місця на табло

Казна та Політика
846
Незабаром на всіх автобусах і маршрутках в Україні можуть з’явитися спеціальні інформаційні табло. На них водії повинні будуть вказувати кількість вільних місць для безкоштовного проїзду пільговиків. Такі новації запропонував запровадити в країні нардеп Максим Микитась, зареєструвавши у Верховній Раді законопроект №8531.
Якщо колеги підтримають його ідею, автопарки по всій країні повинні будуть встановити біля кожного входу в автобуси і маршрутки спеціальні табло. Використовувати для цього новітні електронні технології або поставити звичайну картонку – автор не вказує. Але вимагає посилити відповідальність перевізників за безпричинну відмову брати на борт «безплатника» з нинішніх 8-10 неоподатковуваних мінімумів (136 – 170 грн.) до 300 НДМГ (5,1 тис. грн.).
Такий штраф загрожує і автопаркам, які випустять на громадські маршрути техніку без необхідних табло. Щоправда, автор не передбачив жодної відповідальності за неправильно зазначену на ньому інформацію. Проект зобов’язує водія демонструвати тільки актуальні дані, але не містить жодних санкцій за порушення цього порядку.
До того ж, незрозуміло, чому депутат звернув увагу виключно на автобуси і маршрутки, і при цьому не вважав за потрібне встановити аналогічні вимоги для трамваїв, тролейбусів та інших видів громадського транспорту.
Чи встигнуть депутати розглянути в сесійній залі пропозиції свого колеги, враховуючи величезну кількість «завислих» законопроектів – невідомо. Але якщо вони підтримають його ініціативи, закон набуде чинності на наступний день після офіційної публікації.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас