NASA і ESA випробують техніку захисту Землі від астероїдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA і ESA випробують техніку захисту Землі від астероїдів

Технології&Авто
335
Можливо, в найближчому майбутньому людству і не доведеться відбиватися від великих астероїдів, але краще мати план на такий випадок.
NASA і ESA готові випробувати метод, за допомогою якого Землю можна захистити від такої загрози. У 2020-х космічні агентства відправлять зонди до астероїда Дідім і його супутника Дідімуна з цією метою.
Про це повідомляє прес-служба європейського космічного агентства (ESA).
Пара Дідім-Дідімун являє собою подвійний астероїд. Дідім налічує 780 метрів в діаметрі, а навколо нього обертається 160-метровий Дідімун. Більш компактний астероїд і взяли на приціл фахівці NASA і ESA.
За розрахунками, в жовтні 2022 року з ним зіткнеться американський зонд DART. Зіткнення призведе до змін в орбіті Дідімуна.
Наземні обсерваторії будуть спостерігати за цією подією.
Проте інформація про нього буде неповною, і ось тут на сцену вийде європейський зонд Гера (Hera). Він проведе дослідження з близької відстані і дозволить вченим отримати інформацію про масу Дідімуна, його фізичні і динамічні характеристики, а також про кратер, який залишиться після DART.
“Ключові дані, зібрані Герою, стануть результатом унікального експерименту з техніки планетарного захисту, яка, теоретично, може бути використана, якщо нам коли-небудь доведеться зупиняти астероїд”, – говорить учасник проекту Hera Ян Карнеллі.
Втім, місія ESA переслідує й інші цілі. Зонд проведе ретельне сканування Дідімуна для складання детальної карти його поверхні і внутрішньої структури. Також він розмістить поблизу астероїда компактні супутники CubeSats, призначені для збирання додаткових даних і випробувань нових комунікаційних технологій.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас