Китай рухається до створення власної криптовалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай рухається до створення власної криптовалюти

Фінтех і Картки
372
Наразі Лабораторія цифрових валют Народного банку Китаю подала понад 40 патентних заявок, пов’язаних із створенням цифрової валюти, яка поєднує основні функції криптовалюти та існуючої грошової системи.
Дані з Державного відомства інтелектуальної власності Китаю (SIPO) опублікували дві нові патентні заявки, в результаті чого загальна кількість, надана лабораторією, склала 41 документ за 12 місяців.
Кінцева мета, згідно з патентами PBoC, полягає в тому, щоб «виключити розрив між криптовалютами на основі блокчейна та існуючою грошовою системою», щоб цифрова валюта могла виконувати функції криптовалюти, будучи широко використовуваною в існуючій фінансовій структурі.
Подані патенти пояснюють, що передбачуваний гаманець не буде обмежений, як типовий гаманець криптовалюти, тільки зберіганням закритого ключа для певного активу. І це не схоже на іншу послугу мобільних платежів, які відображають тільки номер в інтерфейсі додатка без збереження активів користувачами одноранговим способом.
Замість цього в патентах вказується, що гаманець буде зберігати цифрову валюту, випущену центральним банком або будь-яким уповноваженим центральним органом.
При цьому гаманець буде зашифрований як криптовалюта, що використовує закриті ключі, і запропонує захист з кількома підписами та утриманням активів користувачами децентралізованим способом.
Дослідницька лабораторія заявила в одному з документів, що, на її думку, створюється механізм, який робить цифрову валюту більш придатною у фінансовому світі.
Загалом заявки на патент, подані досі, сигналізують про безперервні зусилля центрального банку Китаю щодо розвитку власної цифрової валюти, а також прагнуть потенційно розширити роль технології серед інших державних установ.
За матеріалами:
Cryptellect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас