Уряд Австралії закупить американські безпілотники на $5 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Австралії закупить американські безпілотники на $5 мільярдів

Світ
266
Федеральний уряд Австралії має намір закупити у США шість великих дронів, які будуть використовуватися в спільних оборонних операціях в Азіатському регіоні.
Про це повідомляє news.com.
“Альянс Австралії з США – це наші найважливіші відносини в сфері оборони, які засновані на міцному співробітництві в оборонній промисловості і в розвитку оборонного потенціалу. Ця спільна програма поліпшить нашу здатність розвивати передові можливості і проводити спільні військові операції. Наш пріоритет номер один – безпека австралійців. Ці інвестиції захистять наші кордони і зроблять наш регіон більш безпечним”, – заявив прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл.
За інформацією ЗМІ, мова йде про закупівлю великих безпілотних літальних апаратів MQ-4C Triton, призначених для морського патрулювання, на загальну суму близько 7 млрд австралійських доларів (понад 5 млрд дол. США за поточним курсом), які будуть використовуватися для патрулювання в Південно-Китайському морі.
Розвідувальний дрон Triton, розроблений корпорацією Northrop Grumman для військово-морських сил, має довжину 14,5 м і обладнаний реактивним двигуном, який дозволяє йому підніматися на висоту до 20 км і перебувати в повітрі близько 30 годин. Комплект інфрачервоних сенсорів і потужний радар безпілотника забезпечують високу точність збору інформації та велику зону покриття.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас