РФ готує масштабну кібератаку проти України — Поліція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ готує масштабну кібератаку проти України — Поліція

Фінтех і Картки
1903
Російські хакери заражають комп’ютери українських компаній шкідливим ПЗ, що забезпечує несанкціонований доступ до них (т.зв. “back doors”) для більш масштабної атаки.
Про це заявив глава кіберполіції України Сергій Демедюк в інтерв’ю Reuters.
Хакери націлені на компанії, банки та енергетичну інфраструктуру, через активацію шкідливого ПЗ в одну масштабну атаку, повідомив Демидюк, додавши, що українська поліція працює з іноземними урядами для виявлення хакерів.
З початку року поліція виявляє віруси в фішингових листах, відправлених з доменів державних установ, системи яких були зламані, і підроблені веб-сторінки, що імітують реальні сайти державних органів.
Демедюк повідомив, що, намагаючись уникнути виявлення, хакери впроваджують шкідливе ПЗ у мережі компаній, розбивши його на окремі файли.
“Аналіз вже виявленого шкідливого ПЗ і націленість атаки на Україну свідчать про те, що все це готується на певний день”, – сказав він.
Відносини між Україною і Росією погіршилися після анексії Росією Криму в 2014 році. Київ звинуватив Росію в організації великомасштабних кібератак в рамках “гібридної війни” проти України.
Деякі напади збігались з великими українськими святами. На думку Демидюка, наступна атака може відбутися в четвер, в День Конституції, або в серпні на День Незалежності.
Сполучені Штати і Велика Британія приєдналися до України в обвинуваченні Росії в атаці вірусу NotPetya.
За словами Демидюка, масштаби поточної кампанії такі ж, як NotPetya.

Довідка Finance.UA:

  • 27 червня 2018 року Національний банк України попередив банки та інших учасників фінансового сектора про здійснювану зовнішню хакерську атаку невідомим вірусом.
  • Служба безпеки України 1 липня заявила про причетність російських спецслужб до атак комп’ютерного вірусу Petya.A. За даними СБУ, зараження комп’ютерних систем відбувалося в кілька етапів напередодні Дня Конституції України через використання прикладного бухгалтерського програмного забезпечення.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас