Верховний суд США визнав законним імміграційний указ Трампа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховний суд США визнав законним імміграційний указ Трампа

Світ
300
Верховний суд США визнав правочинним імміграційний указ американського президента Дональда Трампа, що викликав суперечки.
На користь визнання законності документа проголосували п’ять суддів з дев’яти, а четверо висловилися проти.
У рішенні суду вказується, що Д.Трамп не порушував норм конституції країни при прийнятті указу. “Указ ґрунтується на законних цілях – запобігти в’їзду в США ряду представників націй, які складно контролювати”, – підкреслив суддя Джон Робертс.
Документ передбачає відмову у видачі віз на в’їзд в США громадянам Ірану, Лівії, Північноъ Кореї, Сомалі, Сирії, Венесуели і Ємену. У квітні з цього списку був виключений Чад, нагадує телеканал.
Перша версія указу була опублікована в січні 2017 року, однак адміністрації Д. Трампа довелося відмовитися від неї в зв’язку з блокуванням з боку суддів деяких штатів.
Згодом була прийнята оновлена ​​версія указу, в якому був змінений список держав, щодо яких діють обмеження. Проте, дію указу було заблоковано одним з федеральних судів.
Незабаром після цього апеляційний суд Каліфорнії дозволив часткове застосування документа. Суд прийняв рішення, відповідно до якого громадяни з перерахованих в указі країн зможуть перетинати кордон США тільки при наявності тісних родинних зв’язків або формально підтверджених відносин з юридичною особою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас