Вільнюс вводить туристичний податок з 1 липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вільнюс вводить туристичний податок з 1 липня

Світ
539
У столиці Литви Вільнюсі з 1 липня 2018 року з гостей міста буде стягуватися податок у розмірі 1 євро з людини за ніч в готелі або іншому туристському об’єкті розміщення, повідомляє портал Vilnius-Tourism.
“Починаючи з 1 липня 2018 року, Вільнюс вводить туристичний податок, який становить 1 євро з людини за ніч. Він поширюється на всіх гостей міста, які користуються послугами з розміщення. Податок спрямований на підвищення конкурентоспроможності, поліпшення інфраструктури туризму і відпочинку Вільнюса”, – йдеться в повідомленні.
Оплата буде здійснюватися під час купівлі номера готелю, в чеку податок буде зазначений окремим рядком.
За даними порталу, туристський податок не стягуватиметься з хворих, чиє лікування оплачує держава, з осіб молодше 18 років (і старше при підтвердженні навчання в школі), з інвалідів (з рівнем працездатності 0-40%).
Також податок не платитимуть особи, які орендували житло в столиці на тривалий термін (від місяця) і групи осіб, що здають в оренду десять або більше кімнат, для яких звільнення від сплати діє до 1 січня 2019 року.
Треба сказати, що все більше міст і курортів вводять податок для туристів. Такий податок вже діє в популярних містах Німеччини, Італії, Іспанії, Балеарських островів, Голландії та Франції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас