Нацкомфінпослуг посилить вимоги до керівників фінкомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацкомфінпослуг посилить вимоги до керівників фінкомпаній

Казна та Політика
386
Згідно з розпорядженням, керівником, головним бухгалтером або власником істотної участі у фінансовій установі не може бути особа, яка раніше протягом 6 місяців одного року обіймала аналогічну посаду в компанії, у якої були відкликані або анульовані всі ліцензії.
Така норма застосовується протягом п’яти років з дня прийняття такого рішення регулятором.
Крім того, на вищевказані посади не можуть призначатися особи, відсторонені від управління фінустановою, якщо тимчасова адміністрація встановила порушення законів та інших нормативно-правових актів, що регулюють діяльність на ринку фінансових послуг (норма діє п’ять років), а також якщо підприємство було визнано банкрутом і/або піддано процедурі примусової ліквідації (норма діє 10 років).
Згідно з проектом розпорядження, вимоги поширюються на керівників та головних бухгалтерів страхових компаній, кредитних спілок, ломбардів та інших фінустанов.
У Нацкомфінпослуг вважають, що керівник компанії повинен мати вищу освіту не нижче магістра, пройти курси підвищення кваліфікації та скласти екзамен на відповідність знань професійним вимогам за типовою програмою підвищення кваліфікації керівників, складеною за напрямом діяльності фінансової установи та затвердженою комісією (72 години).
Також мати загальний трудовий стаж не менше п’яти років, з яких стаж роботи на керівній посаді – не менше двох років, і не менше одного року – керівником компанії на ринку фінансових послуг (для голови правління кредитної спілки – стаж роботи керівником не менше одного року, на керівника ломбарду вимога не поширюється).
А також мати бездоганну ділову репутацію.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас