НБУ отримав від білоруського банку заявку на купівлю української "дочки" Сбербанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ отримав від білоруського банку заявку на купівлю української "дочки" Сбербанку

Фондовий ринок
406
Національний банк України (НБУ) 25 червня отримав від Паритетбанку (Республіка Білорусь) пакет документів для узгодження опосередкованого придбання істотної участі в українській “дочці” Сбербанку (Київ).
“Національний банк України 25 червня отримав від білоруського Паритетбанку пакет документів для узгодження опосередкованого придбання істотної участі в Сбербанку в розмірі 100% його статутного капіталу. Зараз отримані НБУ документи для погодження набуття істотної участі в Сбербанку перебувають на розгляді”, сказав представник прес-служби.
Як повідомлялося, Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем НБУ в березні 2018 року прийняв рішення відмовити Паритетбанку в придбанні 100% акцій Сбербанку.
НБУ відмовив в узгодженні істотної участі в ПАТ “Сбербанк” акціонерному товариству “Паритетбанк” в зв’язку з невідповідністю заявника вимогам законодавства України”, – зазначав український регулятор.

Довідка Finance.ua

  • Сбербанк (Україна) заснований в 2001 році. Його єдиним власником є ​​Сбербанк Росії.
  • Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2018 року за розміром чистих активів (42,363 млрд грн) фінустанова займала 9-е місце серед 84 банків, що діяли в країні.
  • Раніше інтерес до купівлі українського Сбербанку проявляв білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, який мав намір придбати Паритетбанк, що перебуває в держвласності, і через нього – українську “дочку” Сбербанку РФ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас