У Китаї створили дрон-шпигун, схожий на голуба (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї створили дрон-шпигун, схожий на голуба (фото)

Технології&Авто
870
Уряд Китаю планує стежити за жителями за допомогою дронів із зовнішністю птахів. Безпілотники вміють літати в зграї і спостерігати за житловими районами, повідомляє South China Morning Post.
В даний час понад 30 державних установ використовують нові дрони в 5 провінціях для спостереження за містянами, найбільше безпілотників патрулюють Синьцзян-Уйгурський автономний район на заході країни, поблизу кордону з Росією, Індією і Афганістаном. Китай вважає цей регіон осередком сепаратизму і покращує стеження за допомогою нових безпілотників.
Урядову програму “Голуб” реалізує Північно-західний політичний університеті в Сіані. Літальні машини зовні не відрізняються від птахів, імітують рухи пташиного крила, відмінно маневрують, майже безшумні, малопомітні для людських очей і невидимі для військових радарів. Кожен дрон обладнаний камерою, GPS-датчиком і супутниковим зв’язком.
У Китаї створили дрон-шпигун, схожий на голуба (фото)
Голуби-безпілотники провели понад 2000 успішних вильотів, представники університету в Сіані кажуть, що побудували «небагато» таких птахів, але висловлюють впевненість, що технологія дуже перспективна і буде затребувана в цивільній авіації.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас