Євросоюз ввів санкції проти чиновників Венесуели — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз ввів санкції проти чиновників Венесуели

Світ
89
Рада Євросоюзу ухвалила рішення включити 11 осіб до списку санкцій за порушення прав людини і порушення демократії і верховенства права в Венесуелі. Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради в понеділок, 25 червня.
У список потрапили віце-президент Венесуели з питань економіки Тарек Зайдан Ель-Айссамі Мадді, віце-президент Делсі Родрігес, кілька високопоставлених командирів венесуельської армії, глава контррозвідки і віце-президент виборчої комісії.
Зазначеним особам забороняється в’їзд на територію ЄС, а їхні активи в європейських країнах заморожуються.
“Це рішення йде за висновками Ради, прийнятими 28 травня 2018 року, в яких містився заклик до додаткових цілеспрямованих обмежувальних заходів, які не зашкодять венесуельському населенню у відповідь на нещодавні президентські вибори у Венесуелі”, – йдеться в повідомленні.
В ЄС вважають, що вибори у Венесуелі не були ні вільними, ні справедливими, а їх результат не мав ніякої довіри, оскільки виборчий процес не був забезпечений необхідними гарантіями демократії.
На цьому тлі ЄС також закликав провести нові президентські вибори відповідно до міжнародно визнаних демократичних стандартів і венесуельсько гоконституційного ладу.
Після сьогоднішнього рішення до списку санкцій ЄС входять 18 венесуельських посадових осіб.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас