Банківський регулятор ЄС стурбований слабким плануванням банків на випадок "жорсткого Brexit" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківський регулятор ЄС стурбований слабким плануванням банків на випадок "жорсткого Brexit"

Світ
130
Плани банків Європейського союзу недостатньою мірою враховують ймовірність виходу Великобританії з ЄС без повноцінної торгової угоди (так званий “жорсткий Brexit”) і негативні наслідки такої події, йдеться в огляді Європейського банківського управління (European Banking Authority, EBA).
Головний регулятор банківської галузі ЄС стурбований тим, що кредитні організації фактично не готові до такого варіанту подій.
Крім того, EBA вважає, що після Brexit британські активи можуть потребувати більш високих надбавок до капіталу в порівнянні з іншими країнами ЄС.
Європейське банківське управління рекомендує банкам не розраховувати на те, що перехідні угоди будуть діяти після березня 2019 року.
“Не можна ризикувати фінансовою стабільністю лише тому, що фінансові установи намагаються уникнути витрат”, – відзначає EBA.
Як пише Financial Times, британська влада і Банк Англії, швидше за все, вкрай критично відреагують на цей документ EBA.
У Лондоні його можуть сприйняти як чергову спробу підтримати зусилля Парижа, Дубліна і Франкфурта з переманювання робочої сили і грошових потоків з фінансової галузі британської столиці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас