Bitmain незабаром отримає 51% хешрейту в мережі Біткойн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bitmain незабаром отримає 51% хешрейту в мережі Біткойн

Фінтех і Картки
6012
Найбільша майнінгова компанія Bitmain минулого тижня виробила 42% всіх блоків біткойнів, а хешрейт компанії в мережі біткойн неухильно наближається до 51%.
Bitmain заявив, що минулого тижня 42% всіх блоків в мережі Bitcoin були зроблені на їх потужностях. Хешрейт BTC.com і AntPool, які обидва належать Bitmain, в даний час складає 26,6% і 15,3% від загального хешрейту мережі.
Bitmain Technologies Ltd. – заснована в Пекіні компанія з майнінгу, тільки за 2017 рік повідомила про вражаючі прибутки, які коливаються між 3 і 4 мільярдами доларів. Bitmain виробляє спеціалізоване обладнання для майнінгу біткойна і інших криптовалют – ASIC-ки. Вони набагато продуктивніші, ніж відеокарти.
Крім виробництва ASIC-ів Bitmain також володіє декількома майнінг пулами і пропонує послуги з хмарного майнінгу.
Це досить близько до 51%. А це в свою чергу дає можливість Bitmain зробити атаку 51% в мережі Bitcoin і переписувати будь-які транзакції на свій розсуд.
Багато криптовалютних ентузіастів починають нервувати при згадці числа 51%. Це означає втрату децентралізації. Що станеться, якщо Bitmain отримає 51%?
Це не перший випадок в історії біткойна, коли 51% контролюється однією компанією. У 2014 році майнінг компанія «Ghash» отримала 51% хешрейту.
Тоді представники компанії настійно рекомендували майнерам перевести свої ресурси в інші майнінг пули. Представники Ghash закликали всі компанії, які опиняться на їхньому місці в майбутньому, наслідувати їхній приклад. Різниця полягає в тому, що Ghash була не традиційною компанією, а скоріше спільнотою майнерів, в той час як Bitmain є класичною централізованою компанією.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас