Долар дешевшає до євро та ієни, юань упав до мінімуму з минулого року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дешевшає до євро та ієни, юань упав до мінімуму з минулого року

Валюта
357
Курс долара США помірно опускається до ієни і євро на побоюваннях ескалації торгового конфлікту між США і Китаєм.
Курс долара до ієни опустився на 15:12 в понеділок до 109,58 ієни в порівнянні з 109,97 ієни на закриття попередньої сесії. Пара євро/ієна торгується на рівні 128,15 ієни проти 128,13 ієни напередодні.
Вартість євро відносно долара зросла до $1,1694 в порівнянні з $1,1651 за підсумками сесії в п’ятницю.
Індекс WSJ Dollar Index, що відстежує динаміку американської валюти до 16 основних валют світу, опустився в ході торгів на 0,14%.
Як повідомлялося раніше, США можуть обмежити можливості китайських фірм в плані інвестування в американські технологічні компанії, що може стати ще одним кроком на шляху ескалації торгової війни з Пекіном.
The Wall Street Journal написала з посиланням на джерела, що Мінфін США розробляє правила, згідно з якими компанії, які більш ніж на 25% належать власникам з КНР, не зможуть купувати американські бізнеси, які мають доступ до “важливих галузевих технологій”.
Про нові кроки Вашингтона, необхідність яких мотивується міркуваннями національної безпеки, може бути оголошено до кінця тижня, пише WSJ.
Такі новини є негативним фактором для долара і позитивним – для ієни, яка вважається захисним активом.
Тим часом курс юаня до долара опустився до мінімального рівня з грудня на рішенні Народного банку Китаю (НБК, Центробанк країни) знизити норму резервування для деяких банків. Цей крок, як очікується, вивільнить китайським банкам понад $100 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас