Samsung відмовилася від розробки проекту аеропорту Сімферополь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung відмовилася від розробки проекту аеропорту Сімферополь

Казна та Політика
1771
Архітекторський підрозділ компанії Samsung – SAMOO Architects & Engineers, який виграв тендер на розробку проекту аеропорту Сімферополя в окупованому Росією Криму – відмовився від його реалізації.
Про це повідомляє Крим.Реаліі ТВ з посиланням на отриманий лист МЗС України, пише ЦТС.
Причиною відмови є “політична чутливість проекту”.
“У 2015 SAMOO Architects & Engineers взяла участь і виграла в міжнародному тендері з реалізації проекту, про політичну чутливість проблеми якого на той час інформації не було. Згодом, SAMOO Architects & Engineers відмовилася від участі в реалізації проекту”, – йдеться у відповіді МЗС України на інформаційний запит видання.
У SAMOO Architects & Engineers відмовилися від офіційних коментарів. Водночас повідомили, що вичерпну інформацію передали в посольство України в Кореї.
Український МЗС наполягає, що будівництво і співробітництво корейської компанії Samsung з окупаційною російською владою Криму незаконні.
“Відповідно до міжнародного права держави зобов’язані утримуватися від надання сприяння агресору при виникненні міжнародно-протиправного діяння. Водночас, компанія SAMOO не є суб’єктом міжнародного права”, – заявили в МЗС України.
Компанія SAMOO Architects & Engineers (підрозділ Samsung) не є суб’єктом міжнародного права, тому що під цю категорію потрапляють тільки міжнародні організації і держави.
Нагадаємо, Росія анексувала Крим 18 березня 2014 року, прийнявши окремо в свій склад два федеральні суб’єкти – сам півострів і Севастополь. Україна і західні держави це рішення не визнають. Генеральна асамблея ООН прийняла резолюцію щодо України, в якій референдум в Криму і Севастополі та подальше їх приєднання до Російської Федерації визнаються нелегітимними.
У документі міститься заклик до всіх держав утримуватися від дій, які можуть бути інтерпретовані як визнання Криму російським, а також не мати такого ж роду ділових відносин. Південна Корея є однією з 100 країн, які схвалили дану резолюцію ООН.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас