В Узбекистані випускатимуть електромобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Узбекистані випускатимуть електромобілі

Технології&Авто
2673
Узбекистан стає все більш серйозним автовиробником. Автомобілі марки Ravon вже захопили ринки багатьох країн (в тому числі і України), а тепер в Узбекистані збираються випускати ще і електромобілі.
Китайський концерн Changan Automobile Group і міністерство інноваційного розвитку Узбекистану домовилися підписати меморандум про співпрацю для будівництва заводу з виробництва електромобілів.
Підприємство планують побудувати в Ферганській області. На першому етапі буде розгорнуто великовузлове складання. Інвестиції у виробництво складуть близько 10-15 млн. доларів. Це створить 100-150 робочих місць, а потужність підприємства складе близько 1000 автомобілів на рік.
Другий етап передбачає локалізацію виробництва із залученням потужностей суміжних узбецьких підприємств і збільшення числа робочих місць.
У китайської компанії великі плани. В Узбекистані планують виробляти як чисті електрокари, так і гібриди. До 2025 року компанія планує випустити 21 модель на чистій електротязі і 12 з гібридним приводом. Цими моделями планують охопити всі ніші: від дешевих маленьких «бюджеток» до преміальних купе.
Changan Automobile Group входить до «великої четвірки» китайських автовиробників з найбільшими обсягами виробництва. Концерн має спільні підприємства з Ford Motor, Suzuki Motor, Mazda Motor і PSA Peugeot Citroen. Узбецький завод китайці розглядають як плацдарм для виходу на ринок Близького Сходу.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас