ОПЕК досягла угоди про загальне збільшення видобутку на 1 млн б/д — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК досягла угоди про загальне збільшення видобутку на 1 млн б/д

Енергетика
309
ОПЕК досягла угоди про загальне збільшення видобутку нафти на 1 млн барелів на добу, заявив журналістам міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх за підсумками засідання міністрів країн ОПЕК.
При цьому фактичне збільшення видобутку нафти, з урахуванням проблем у низки країн картелю, буде меншим, зазначив він.
“Ми знаємо, що деякі країни не мають вільних потужностей, розподіл буде диспропорційним. Це, безумовно, не буде більше ніж 1 млн б/д”, – сказав міністр королівства.
Виконання угоди ОПЕК+ буде оцінюватись комплексно, наголосив пізніше міністр енергетики ОАЕ Сухейль аль-Мазруї в бесіді з журналістами.
“Чи збираємося ми обговорювати, що робить та чи інша країна (з обсягом видобутку – ред.) – ні. Ми вирішили дивитися на країни як на групу. Є чи немає достатньо вільних потужностей, які можна розподіляти – так. Чи збираються вони надмірно збільшувати – ні. Ми впевнені, що вони не перестараються, причина, чому цього не повинно бути, – вільні потужності, вони не робили цього (не завантажували ці потужності – ред.) раніше. Тому я думаю, що ринок повинен бути впевнений, що відповідальні виробники не будуть виявляти надмірних зусиль з цим (зі збільшенням видобутку нафти – ред.)”, – сказав Сухейль аль-Мазруї.
“Це звучить як протиріччя, але не можна змусити країни щось робити. Деякі країни знизили видобуток через дефіцит інвестицій та інші фактори. Як можна керувати надвиконанням (угоди – ред.) всієї групи, а також кожної країни, я не можу вам сказати, треба почекати міністерського комітету ОПЕК+. Але ми дивимося на користь ринку, на ринкову стабільність як група. Ми дбаємо про споживачів, про економічне зростання, робочих місцях, вигоди для інвесторів”, – додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас