Штучний інтелект вперше подолав людину в дебатах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штучний інтелект вперше подолав людину в дебатах

Технології&Авто
1109
Низка перемог систем штучного інтелекту над людьми, яка почалася в 1997 році перемогою системи IBM Deep Blue над Гаррі Каспаровим, чемпіоном світу з шахів, поповнилася ще одним пунктом. Цим пунктом стало змагання на першість у мистецтві ведення дебатів, опонентом системи Project Debater виступав один із найдосвідченіших у цій справі людей на світі, а журі виступали самі глядачі, які і віддали пальму першості штучному інтелекту.
Відзначимо, що система штучного інтелекту, здатна вести суперечки і дебати на певну тему, з’явилася в 2014 році, її основою була універсальна система IBM Watson. Нова система Project Debater представляє окрему розробку, її основним завданням є “просівання” інформації, отриманої з довірених джерел, і відділення крапель реально значимої інформації з “моря” не дуже достовірної інформації, що заповнює зараз простори Інтернету.
“У кінцевому рахунку, система Project Debater допоможе людям будувати свої міркування, спираючись на аргументи і факти, засновані на реальних даних. Це дозволить уникнути двозначності і впливу емоційного стану людини на її судження – пишуть дослідники. – І змагання, яке проходило 17 червня в Сан-Франциско, стало наочною демонстрацією можливостей нашої системи”.
Згідно наявною інформацією, система Project Debater виступала під час змагання, не маючи активного підключення до Інтернету. Штучний інтелект міг тільки використовувати збережені в його базі мільйони документів і матеріалу різної тематики, більша частина яких припадала на газети і журнали. Більше того, до початку дебатів у системи були повністю відсутні дані про їх тематику, але був відомий список, що складається зі 100 можливих.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас