NASA створює новий захист від астероїдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA створює новий захист від астероїдів

Технології&Авто
459
Космічні агентства по всьому світу проводять щоденний моніторинг навколоземних об’єктів і можуть заздалегідь попереджати про можливі зіткнення. Проте бувають випадки, коли небезпечне зближення неминуче, але про це стає відомо буквально за кілька годин до ймовірної події. В цьому році було як мінімум два подібні інциденти. Перший відбувся у квітні, другий – зовсім недавно, на початку червня.
В обох випадках поява космічної загрози виявилася справжнім сюрпризом для вчених. На щастя обидва камені виявилися відносно невеликого розміру, близько 140 метрів в діаметрі (такі астероїди офіційно визнаються потенційно небезпечними).
Аерокосмічне агентство NASA такий стан справ не влаштовує, тому воно з деякими іншими американськими федеральними агентствами розробило стратегічний план по відображенню астероїдних загроз.
Колектив отримав назву Міжустановчої робочої групи з визначення і зниження загроз зіткнення з навколоземними об’єктами (Interagency Working Group for Detecting and Mitigating the Impact of Earth-bound Near-Earth Objects, DAMIEN) нещодавно представив 20-сторінковий документ, в якому описуються потенційно небезпечні астероїди, а також деякі можливі варіанти зниження астероїдних загроз на найближче десятиліття.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас