У США моніторинг дорожнього руху хочуть довірити дронам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США моніторинг дорожнього руху хочуть довірити дронам

Технології&Авто
221
Моніторинг дорожнього трафіку в даний час відрізняється крайньою неефективністю, кажуть в США. Встановлені камери не можуть фіксувати інциденти, що сталися за межами їх радіусу дії, в той час як використання вертольотів є дорогим, і до того ж вони повинні регулярно повертатися на базу для дозаправки.
У штаті Огайо (США) незабаром почнуть тестування можливості моніторингу дорожнього трафіку за допомогою дронів. Пілотну програму очолює університет штату Огайо. Дослідники будуть використовувати безпілотні літальні апарати для моніторингу дороги і дорожнього руху вздовж ділянки шосе U.S. Route 33 протяжністю 35 миль (56 км) під назвою U.S. 33 Smart Mobility Corridor. Тут проводять тестування технологій автономного водіння декілька автомобільних компаній.
Дрони будуть передавати в режимі реального часу дані відстеження дорожнього руху в центр управління трафіком Департаменту транспорту штату Огайо на додачу до наявних даних існуючих систем моніторингу. У разі аварії, що застопорила рух, або розмиття дороги дрони дозволять швидше відреагувати на подію і зробити ремонт.
Пілотний проект також допоможе перевірити безпеку використання дронів за межами обмежень існуючих правил Федерального управління цивільної авіації США (FAA). Було б недоцільно використовувати дрони для таких цілей з дотриманням правил FAA – в межах видимості оператора, на висоті не більше 122 м і далеко від скупчення людей.
Пілотний проект дозволить дослідникам визначити коло можливостей дронів при використанні для моніторингу дорожнього руху, а також знайти спосіб їх безпечного розміщення в перевантаженому повітряному просторі.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас