Мінфін спростував необхідність секвестру держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін спростував необхідність секвестру держбюджету

Казна та Політика
251
За результатами п’яти місяців року виконання загального фонду бюджету склало 99%, а з урахуванням спецфонду — 100%.
Про це заявила новий керівник Мінфіну – в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова в інтерв’ю “Економічній правді”.
“За результатами п’яти місяців виконання загального фонду бюджету за доходами у нас — 99%, а якщо з урахуванням спецфонду — 100%. Ми уточнили деякі цифри, проаналізували статті, за якими в першому кварталі було невиконання, і зараз бачимо, що у травні-червні ситуація з наповненням бюджету вирівнюється”, – зазначила вона.
Очільник Мінфіну підкреслила, що не бачить причин для секвестру державного бюджету.
“Я не бачу підстав для перегляду. Звісно, ризики є завжди, і завдання Мінфіну — ці ризики зменшувати. Саме тому ми не тільки проводимо моніторинг, а й маємо план дій щодо деяких надходжень до бюджету через ДФС та надходжень до Пенсійного фонду”, – підкреслила вона.
21 червня інформаційне управління Рахункової палати з посиланням на виступ голови Валерія Пацкана на засіданні комітету Верховної Ради України з питань бюджету повідомило, що у першому кварталі 2018 року загальний фонд державного бюджету України недоотримав 65,9 мільярда гривень, або 22,5% від плану надходжень. Основною причиною цього, за данними Рахункової палати, стало нездійснення запланованого розміщення облігацій зовнішньої державної позики.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас