В Україні звузять смуги руху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні звузять смуги руху

Технології&Авто
4125
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства вводить нову норму до Державних будівельних норм щодо ширини смуг руху в містах і селах з метою впровадження європейських стандартів безпеки на дорогах.
Про це написав на своїй сторінці в Facebook заступник міністра Лев Парцхаладзе.
Відповідні зміни стосуються проектування нових та реконструкції існуючих вулиць і доріг та містяться в новій ДБН В.2.3-5: 2018 “Вулиці та дороги населених пунктів”.
Оновлена ДБН вже опублікована і набуде чинності з 1 вересня 2018 року.
“Сьогодні в Україні ширина смуг руху на дорогах становить 3,5-3,75 метрів в залежності від їх призначення. Однак європейська практика показує, що дороги з меншою шириною смуги руху – близько 3-3,25 метрів – підсвідомо спонукають водіїв їхати з меншою швидкістю”, – написав Парцхаладзе.
За словами Парцхаладзе, такі зміни сприятимуть підвищенню безпеки дорожнього руху та зменшенню аварійності, збільшенню пропускної спроможності вулиць і зменшенню заторів, а також ефективному розвитку велосипедного руху і громадського транспорту за рахунок облаштування окремих смуг для них.
Згідно з новою ДБН, ширина смуги руху на магістральних вулицях загальноміського та районного значення в найбільших, великих, середніх і малих містах, крім доріг безперервного руху, а також на селищних дорогах і головних вулицях становить 3 м.
На магістралях загальноміського значення безперервного руху в найбільших і великих містах ширина смуги руху становить 3,5 м.
На місцевих житлових вулицях і дорогах всіх населених пунктів ширина смуги руху становить 2,75 м.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас