Microsoft відкриє перші дата-центри в Скандинавії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft відкриє перші дата-центри в Скандинавії

Технології&Авто
227
Microsoft повідомила про плани будівництва двох нових центрів обробки даних в Норвегії – перших хмарних регіонів компанії в Північній Європі.
Про плани Microsoft стало відомо незабаром після того, як її конкурент, компанія Google оголосила про відкриття свого першого регіону Google Cloud Platform (GCP) в країнах Скандинавії. Також слід зазначити, що Amazon в даний час перебуває в процесі запуску своїх перших центрів обробки даних в цьому регіоні, намітивши створення шведського центру AWS в цьому році.
Очікується, що нові дата-центри Microsoft, розташовані в Осло і околицях Ставангера, будуть введені в експлуатацію в кінці 2019 року. На першому етапі на їх базі будуть розгорнуті сервіси Azure, а потім додасться підтримка Office 365 і Dynamics 365.
Цей крок тісно пов’язаний з прагненням Microsoft бути провідною хмарною компанією, і її фінансові результати свідчать про те, що компанія успішно просувається до реалізації цієї мети. Її виручка від послуг хмарної платформи Azure зросла в порівнянні з попереднім роком майже вдвічі – на 93%.
«Понад мільярд клієнтів по всьому світу довіряють інтелектуальній службі Microsoft Cloud, що пропонує платформу для перетворення їхнього бізнесу, – зазначив у своїй заяві виконавчий віце-президент Microsoft Azure Джейсон Зандер (Jason Zander). – Завдяки використанню Microsoft Cloud від нових центрів обробки даних в Норвегії організації зміцнять потенціал через інновації в хмарних обчисленнях, що забезпечують їхні вимоги до зберігання даних, безпеки і сумісності».
За матеріалами:
Servernews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас