В НБУ очікують на «безвіз для капіталів» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ очікують на «безвіз для капіталів»

Валюта
523
В НБУ очікують на «безвіз для капіталів» (Закон “Про Валюту” – ред.), що допоможе змінити структуру валютного врегулювання.
Про це Finance.ua розповів директор департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ Сергій Ніколайчук на конференції ASBIS HUB 2018.
«Україна чекає економічного зростання на 2018 рік – 3,4%. Такі темпи зумовлені гарним зовнішнім середовищем, внутрішнім попитом, інвестиційним попитом. Також важлива подальша валютна лібералізація. В цьому році очікується повна зміна загальної інституційної структури, де відбувається валютне врегулювання» – прокоментував Ніколайчук.
Він нагадав, що зараз в Україні працює концепція ще 1993 року, яка базується на тому, що все заборонено, а тільки деякі операції НБУ може дозволити через ліцензії, або через інші механізми.
“Новий Закон повинен впровадити систему, де майже все дозволено. До 2014 р. будь-який тиск на валютному ринку відображався на валютній інтервенції. Протягом 2009-2013 рр. НБУ продав близько 15 млрд доларів на ринку”, – зауважив директор департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас