Євро подешевшав до мінімуму за 11 місяців через повернення італійських ризиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро подешевшав до мінімуму за 11 місяців через повернення італійських ризиків

Валюта
786
Євро в четвер подешевшав до мінімуму за 11 місяців у парі з доларом у зв’язку з відновленням побоювань посилення євроскептиків в Італії.
Тим часом долар дорожчає відносно всіх основних валют розвинених країн і країн, що розвиваються, на тлі відновлення побоювань торговельних суперечок США з Китаєм.
Курс євро до долара склав на 15:00 21 червня $1,1545 в порівнянні з $1,1572 на закриття попередньої сесії в Нью-Йорку.
Вартість американської валюти відносно ієни підвищилася в четвер на 0,2% – до 110,52 ієни. Євро в парі з японською нацвалютою втратив 0,1% і коштував 127,58 ієни.
Два важливі пости в італійському парламенті зайняли особи, які раніше виступали із закликами відмовитися від участі в єврозоні, повідомляє агентство Bloomberg. Економіст Альберто Баньяі, автор двох книг про необхідність ліквідації європейського валютного союзу, очолив фінансовий комітет Сенату Італії. Головний радник партії “Ліга” з питань економіки Клаудіо Боргі призначений головою бюджетного комітету нижньої палати італійського парламенту. “Ліга”, орієнтована на націоналізм і консерватизм, входить до правлячої коаліції з рухом “П’ять зірок”.
Держоблігації Італії різко подешевшали в ході торгів у четвер, прибутковість 10-річних бондів піднялася на 17 базисних пунктів. Фондовий індекс FTSE MIB впав на 1,4%.
Фунт стерлінгів перейшов до зростання відносно долара (+0,4%), євро (+0,6%), ієни (+0,5%) і інших валют після того, як відразу троє з дев’яти членів комітету з грошово-кредитної політики Банку Англії на засіданні в четвер висловилися за підвищення ключової ставки на 0,25 процентного пункту.
Норвезька крона зміцнилася до максимуму за вісім місяців, бо ЦБ Норвегії дав сигнал про можливість підвищення базової процентної ставки вже в вересні. Крона піднялася на 0,8% в парі з євро відразу після засідання Банку Норвегії, але потім зростання сповільнилося до 0,3%.
Угорський форинт упав у четвер до мінімуму за три роки в парі з євро, тому що раніше на цьому тижні центральний банк країни дав сигнал про швидке завершення циклу пом’якшення грошово-кредитної політики. ЦБ повідомив, що не зможе зберігати м’які умови на всьому горизонті прогнозування, що становить від п’яти до восьми кварталів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас