Німеччина заробила на фінансовій допомозі Греції майже 3 мільярди євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина заробила на фінансовій допомозі Греції майже 3 мільярди євро

Світ
1272
Німеччина з 2010 року заробила на покупці грецьких облігацій в рамках програми Європейського центрального банку 2,9 мільярда євро.
Про це повідомляє DW.
Відповідно до укладених угод, прибуток країн, отриманий ними в рамках програми ЄЦБ з викупу грецьких облігацій, повинен бути перерахований Греції.
Умовою для нарахування є проведення Афінами запланованих реформ і впровадження пакета заходів економії.
Експерт “зелених” з бюджетних питань Свен-Крістіан Кіндлер закликав знизити борговий тягар Греції. Неприпустимо санувати бюджет ФРН мільярдними нарахуваннями за відсотками від грецьких паперів, вважає він.
За словами Кіндлера, Греція приймала жорсткі заходи економії і виконувала свої зобов’язання. Тепер Єврогрупа повинна “виконати свої обіцянки”, заявив він.
З 2010 року Греція отримує від структур Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду (МВФ) фінансову допомогу. Виплати по третьому пакету допомоги в розмірі 86 млрд євро будуть завершені в серпні.
Афіни витратять близько 3,3 млрд євро на обслуговування кредитів. Частина інших коштів піде на створення резервного запасу для періоду після закінчення виплат по третьому пакету.
Після закінчення виплат в рамках третього пакета фінансової допомоги кредитори вирішили надати Греції додаткові гроші, щоб знову відкрити країні “повний доступ” до фінансових ринків.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас