Ринок праці в Україні готується до літньої сієсти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок праці в Україні готується до літньої сієсти

Особисті фінанси
1149
Травень несподівано поступився позиціями щодо вакансій: їх опублікували дещо менше, ніж раніше, повідомляють в експертно-аналітичному центрі Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна. Найбільше пропозицій щодо роботи видали роботодавці з професійних сфер “Робочий персонал”, “Медицина, фармацевтика” і “Домашній персонал”.
“А ось спад спостерігався в “Продажах”, рубриках “Інформаційні технології, інтернет, телеком”, “Маркетинг, реклама, PR” і “Виробництво”, – розповідає Катерина Криворученко, керівник експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу hh.ua.
Ситуація в регіонах, за її словами, стабільна. Тільки в столиці і Дніпропетровській області відзначили незначний спад кількості вакансій порівняно з попереднім місяцем.
“Така динаміка може бути пов’язана з тим, що штат співробітників для сезонних робіт вже набраний, а більшість об’єктів сфери гостинності (готелі, ресторани, бази відпочинку і комплекси) вже почали свою роботу”, – вважає Криворученко.
Ще б пак: відпускна кампанія набирає обертів. 72% українців вважають за краще відпочивати влітку, показує свіже опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua. Лише 12% ходять у відпустку навесні або восени, всього 5% – взимку.
Європа проріджує все нові лави українських фахівців. Так, за даними Тетяни Никитович, директора HR-провайдера Smart Solutions, попитом користуються українські медики: деякі рекрутери регулярно шукають лікарів на переїзд до ЄС.
“За даними опитування EY (провідна глобально інтегрована організація на ринку професійних послуг. – Ред.), труднощі з утриманням та залученням кадрів відчувають 56% роботодавців, а посилення конкуренції за таланти в найближчі три роки чекають 70% опитаних компаній”, – говорить Никитович.
Битва за уми ще тільки починається. За словами Тетяни Никитович, є роботодавці, які спеціально відкривають офіси в Європі і перевозять туди наших співробітників (IT-сфери). Офіси обладнають в американському стилі, намагаючись максимально напхати їх зручностями.
У зв’язку з відтоком кадрів за кордон вже зараз є дефіцит будівельників, інженерів, агрономів, хороших продажників. Кількість вакансій для них збільшується. При цьому робітники можуть претендувати на зарплату 6,5-9 тис. грн., Сантехніки та електрики можуть заробляти і зовсім до 15-20 тис. грн на місяць.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас