Bell Helicopter зайнялася розробкою гібридного аеротаксі (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bell Helicopter зайнялася розробкою гібридного аеротаксі (фото)

Технології&Авто
684
Американська компанія Bell Helicopter уклала з французькою Safran угоду про спільну розробку гібридної рухової установки для перспективного аеротаксі.
Про це, як пише Aviation Week, заявив директор з інновацій американської фірми Скотт Дреннан.
Новий літальний апарат буде створюватися окремо від спільної з Uber Technologies програми повністю електричного повітряного транспорту Urban Air Taxi. У разі успішної розробки і сертифікації нове гібридне аеротаксі може почати виконувати пасажирські перевезення вже з 2025 року, передає N+1.
Масштабна програма американської компанії Uber Technologies передбачає створення електричних аеротаксі, здатних перевозити до чотирьох осіб і одного льотчика на швидкості від 240 до 320 кілометрів на годину на відстань до ста кілометрів (або перебувати в повітрі не менше півгодини).
За оцінкою Bell Helicopter, за своїми характеристиками гібридне аеротаксі протягом щонайменше найближчих 20 років буде перевершувати будь-які електричні літальні апарати такого класу.
Апарат, зовні віддалено схожий на колесо, виконаний за схемою “тейлсіттера” і оснащений 12 електромоторами.
У аеротаксі буде працювати і Wi-Fi. В підлокітники всіх крісел будуть вбудовані бездротові зарядні станції для смартфонів і іншої переносної електроніки, а також підстаканники.
Bell Helicopter зайнялася розробкою гібридного аеротаксі (фото)
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас